Cursussen

Brain Blocks basiscursus

Brain Blocks kent op dit moment een basiscursus die bestaat uit drie lesdagen. Deze dagen zijn gericht op het overdragen van die kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met Brain Blocks in de praktijk aan de slag te kunnen gaan.  Inmiddels werken we aan een gevorderde cursus op verzoek van veel cursisten die de basiscursus hebben gedaan.

De eerste cursusdag staat in het kader van psycho-educatie autisme. Hier is voor gekozen omdat dit een dag is die relatief veel structuur geeft.Echter de manier waarop de cliënt functioneert op het gebied van ik-ander differentiatie in combinatie met eventuele belemmerende overtuigingen vormt de basis. De cliënt dient immers aan de psycho-educatie toe te zijn.Vervolgens wordt in de tweede dag de structuur van de eerste dag losgelaten en staat de structuur van de cliënt centraal. De werkwijze wordt dan diagnose vrij! In deze tweede dag staat het werken aan de ontwikkeling van ik-ander differentiatie centraal. Het begeleidingsschema wordt geïntroduceerd en het eerste deelin dit schemawordt behandeld.

In de derde dag staat het werken met belemmerende overtuigingen centraal. Deelnemers leren te kijken naar de ‘gelaagdheid’van de beelden en leren te komen tot de kern van de problematiek. Het onderste deel van het begeleidingsschema wordt toegevoegd. De beelden en de taal van de cliënt kunnen hierdoor beter ‘gelezen’ worden vanuit een ontwikkelingsperspectief. Ook het werken met een Brain Blocks ‘lijf’ is onderdeel van deze dag.

De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die bestaat uit het beschrijven van drie reflectiemomenten met Brain Blocks.

Wil je je graag inschrijven voor een cursus, klik dan hier.

 

Voor wie?

De Brain Blocks cursus is bedoeld voor professionals met minimaal een HBO-denk niveau. De professional moet werkzaam zijn binnen de hulpverlening of het onderwijs. Verder is het belangrijk dat de hulpverlener de mogelijkheid heeft om Brain Blocks in de praktijk in te zetten gedurende de cursus om vaardig te worden in de interventie.

 

Overzicht kosten

OmschrijvingDuurKosten per persoon
Basiscursus (dag I - II - III)20 uur€ 550,-
NVO/NIP Basiscursus (dag I - II- III)20 uur€ 590,-
Cursusdagen II + III (basiscursus) *14 uur€ 370,-
Cursusdagen II + III (NVO/NIP basiscursus) *14 uur€ 400,-
Cursusdag III (basiscursus) **7 uur€ 185,-
Cursusdag III (NVO/NIP basiscursus) **7 uur€ 200,-
Supervisiedag ***7 uur€ 185,-

De hierboven getoonde prijs geldt vanaf 01 juli 2020 en is voor het volgen van de cursus inclusief lunch, exclusief Brain Blocks materialen. De kosten van de cursus zijn in Nederland BTW vrij. De kosten van de materialen zijn wel inclusief BTW.

* Alleen deelnemers die dag I al hebben gevolgd kunnen zich inschrijven voor de cursusdagen II en III. Het is niet mogelijk om alleen voor dag II in te schrijven.

** Alleen deelnemers die dag I en II al hebben gevolgd kunnen zich inschrijven voor cursusdag III.

*** Alleen deelnemers die de hele cursus hebben gevolgd kunnen zich inschrijven voor de supervisiedag.

MaterialenPrijs excl. BTW
Brain Blocks doos € 125,-
Brain Blocks uitbreidingsset€ 145,-
Pocket versie€ 40,-
Prijzen per 01-09-2019

De Brain Blocks dozen zijn te bestellen via onze webshop. Bij inschrijving voor de cursus krijg je in het inschrijfformulier de optie om vooraf een Brain Blocks doos/pocket versie te bestellen. De materialen die je besteld staan dan voor je klaar na afloop van de eerste cursudag. Bestellen kan eventueel ook achteraf. Let op! Het materiaal is wel nodig om de cursus te kunnen volgen. Zonder Brain Blocks materiaal kan er immers niet geoefend worden in de praktijk.

 

Cursus documenten

Voor de cursus ontvangt elke deelnemer een code waarmee de nodige documenten gedownload kunnen worden van onze website waaronder:

  • Hand-out van de PowerPoints
  • Reader
  • Aanvullende Literatuur
  • Instructie document voor het eindverslag
  • Voorbeeld documenten etc.

Accreditatie

De Brain Blocks cursus is voor enkele beroepsgroepen geaccrediteerd. We zijn voortdurend bezig met het aanvragen van accreditaties. Staat jouw beroepsgroep er niet bij? Laat het ons weten. Klik hier om te kijken welke organisaties inmiddels accreditatiepunten hebben toegekend.

 

Supervisiedag Brain Blocks

Deze cursusdag is bedoeld voor oud deelnemers en geeft de mogelijkheid tot verdieping en het opfrissen van kennis en vaardigheden. Klik hier om je in te schrijven.

 

 

 

X