Theoretische onderbouwing – procesevaluatie en onderzoek

Theoretische onderbouwing

In het volgende document is een wetenschappelijke onderbouwing van Brain Blocks te lezen geschreven in het Engels. Het document is te lezen via de link: Brain Blocks: Enabling interaction and reflection. Theoretical Background.(Van de Ven., Erisman., Syurina 2019).

Procesevaluatie

Het doel van dit evaluatieonderzoek is om inzichten te vergaren in het bereik, het gebruik en de waardering van Brain Blocks door hulpverleners en cliënten. Het rapport is te lezen via de volgende link: Brain Blocks Evaluatierapport (Erisman 2019).

Eerste onderzoek

In 2017 hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam een eerste wetenschappelijk evaluatie uitgevoerd van de Brain Blocks interventie. Het onderzoek heeft zich gericht op de ervaringen en meningen van Nederlandse hulpverleners en ouders van kinderen met autisme die BB hebben gebruikt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder supervisie van Dr. E.V. Syurina, Assistant professor Global Mental Health at the Athena Institute, VU, Amsterdam.

De volledige beschrijving van de onderzoeken en de onderzoeksresultaten zijn nog niet vrijgegeven omdat ze worden gebruikt voor het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Dr. E.V. Syurina heeft een samenvatting geschreven die hieronder te vinden is.

Samenvatting BB Onderzoek 2016-2017 by Dr. Elena V. Syurina (VU)

Vragen of interesse?

Als u nog vragen heeft over het onderzoek of interesse heeft om te participeren in (lopende) onderzoeken dan kunt u contact opnemen met Elena Syurina via e.v.syurina@vu.nl.

 

X