Brain Blocks heeft vier doelstellingen:

1. Werken aan de ik-ander differentiatie

Cliënten met een hulpvraag gericht op ik-ander differentiatie lopen vaak vast binnen de interactie met anderen. Het gaat over problemen binnen de wisselwerking tussen het ‘ik’ en de ‘ander’. Sommige cliënten zetten zichzelf te veel centraal. Deze cliënten hebben moeite met het zien van het perspectief van de ander. Sommige cliënten zetten de ander te veel centraal en komen niet goed genoeg voor zichzelf op.

2. Werken aan belemmerende overtuigingen

Belemmerende overtuigingen zijn ideeën over jezelf en de wereld die belemmerend zijn in het dagelijkse functioneren. Bijvoorbeeld; ‘Ik ben dom’, ‘Ik schiet altijd te kort’, ‘Ik hoor er niet bij’, ‘Mensen zijn niet te vertrouwen’.

3. Psycho-educatie

Bij psycho-educatie wordt gekeken wat een diagnose betekent. Brain Blocks staat bekend om zijn mogelijkheid tot psycho-educatie over autisme. Bij psycho-educatie staat het proces centraal waarin de cliënt zichzelf gaat ‘ontdekken’, maar ook het effect van zijn ‘functioneren’ op anderen en zijn omgeving.

4. Communicatie

De laatste maar zeker niet de minste doelstelling gaat over het verbeteren van interactie. Wanneer cliënten en belangrijke anderen in hun omgeving, elkaar beter begrijpen ontstaat er meer draagvlak voor anders denken en anders doen. Het elkaar beter begrijpen draagt bij aan het vinden van gepaste oplossingen.

Voor uitgebreidere informatie kun je hier de Brain Blocks folder downloaden.

X